8 oktober 2024

Rundfunk wint Poelifinario 2024 in de categorie Entertainment

Rundfunk ontving gisteravond tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag een Poelifinario voor hun voorstelling Schau. De VSCD Cabaretprijzen, oftewel de Poelifinario’s, worden elk jaar uitgereikt in drie verschillende categorieën: Entertainment, Engagement en Kleinkunst. Daarnaast is er de talentenprijs Neerlands Hoop, die naar jonge cabaretiers gaat.

Rundfunk won een Poelifinario in de categorie Entertainment. Bekijk de video om te zien hoe ze de prijs in ontvangst namen.

Uit het juryrapport
“Met hun schrijnende absurdisme en onpersoonlijke, sketchmatige stijl zetten de twee jongemannen van Rundfunk al sinds 2015 het cabaretgenre op zijn kop. Schau loopt soepel en snel door, als een strak gemonteerde film, waarin over elke vlotte decor- en scènewissel is nagedacht. Nergens leren we het duo beter kennen; zij gaan op in hun personages. We kijken naar een bizarre en gevarieerde verzameling figuren, die in hun persoonlijke onlogica toch iets herkenbaars dragen, onder andere maffioso Manke Mario, een toekomstig echtpaar op speeddate en elitaire types die nietszeggende influencervideo’s en podcasts opnemen.”

In de categorie Entertainment waren ook Rayen Panday en Andries Tunru genomineerd. De andere winnaars (te zien op bovenstaande foto v.l.n.r.) zijn Valentina Tóth – Neerlands Hoop, Peter van Rooijen – Kleinkunst & Lisa Ostermann – Engagement.

Foto gemaakt door Jaap Reedijk

MORE nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks en volg ons op onze socials!